Posted on Leave a comment

10 osebnih vprašanj za pare, ki se želijo bolje razumeti

S teboj delim 10 vprašanj za razmislek o svojem partnerskem odnosu ali za pogovor med vama s partnerjem. V knjigi za pare z naslovom Ujeti trenutki pa te čaka še preostalih 38 vprašanj za spoznavanje in boljše medsebojno razumevanje.

Raziskovanje en drugega se v partnerskem odnosu nikoli ne konča. Na isto vprašanje lahko v različnih obdobjih odgovorita drugače, saj se vsi iz dneva v dan po malem spreminjamo, večje preizkušnje pa nas zaznamujejo še toliko bolj. In čeprav se ti zdi, da s partnerjem kar dobro shajata, si želim, da ne ostane le pri tem. Z novimi iztočnicami lahko poglobita vajin odnos ali pa odpreta manj pogoste teme za pogovor. Morda se razgovorita o bolj osebnih vprašanjih o sebi, o vaju in o svetu ter vaju to poveže na nov način.

10 osebnih vprašanj za pare, ki želijo bolje razumeti en drugega

 1. Zaupajta si vsaj tri pozitivne stvari, ki jih z veseljem poudarita pred drugimi, ko v družbi govorita o svojem partnerju in vajinem odnosu?

 2. Kakšen dom si želita ustvariti skupaj? Kako se želita v njem počutiti in na kakšen način lahko to dosežeta (sedaj ali v prihodnosti)?

 3. Kakšne želje imata glede praznovanja vajine obletnice? Uskladita mnenja in se dogovorita, kako želita praznovati obletnico.
  Več na to temo najdeš v brezplačnem Kompasu za več doživetij in užitka v partnerskem odnosu.

 4. Koliko časa dnevno ali tedensko si želita nameniti pogovoru o vaju oz. za vaju pomembnih temah (o skupnih ciljih, o željah vsakega posebej, o tem kako sta preživela dan in kaj vaju čaka naslednje dni, o življenju ipd.)? Kako lahko to uresničita?

 5. Spomnita se na nekaj edinstvenih dogodivščin, ki sta jih doživela skupaj v naravi. Kaj vama pomeni narava v vsakdanjem življenju?

 6. Katera je vajina najljubša razvada na zmenku oz. v vajinem odnosu in zakaj predstavlja pomemben del vajinega odnosa?

 7. Kako podpreta en drugega, ko imata kot posameznika ali kot par slab dan in malo energije?

 8. Katerih teme so tabu teme v vajinem odnosu in zakaj vama je neprijetno spregovoriti točno o teh temah?

 9. Drug drugega spomnita, kaj vse sta v zadnjem mesecu uresničila in prijetnega doživela zase in za vajin odnos.

 10. Opišita vajine sanjske počitnice / sanjski dom / sanjsko službo. En z drugim delita vse tisto, kar si želita ne glede na trenutne realne okoliščine.


V knjigi Ujeti trenutki pa te čaka vseh 48 vprašanj za odkrit pogovor s partnerjem, tako za spoznavanje v začetku razmerja kot po tem ko zaljubljenost že mine.
Iskrena komunikacija je odličen temelj vsakega partnerskega odnosa, zato jo ohranjaj visoko med svojimi prioritetami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja