Posted on Leave a comment

6 vprašanj za pare, ki se veselijo skupne prihodnosti

S spodnjimi vprašanji te želim spodbuditi, da sam/a ali skupaj s partnerjem razmislita in začutita, katere so tiste stvari in dejanja ter katere so tiste male pozornosti v vajinem odnosu, ki enemu ali obema vzbujajo občutek sproščenosti in medsebojne bližine.

Veliko parov ima občutek, da ne potrebuje zunanje spodbude kar se tiče njunega odnosa. Občutek imajo, da čisto dobro shajajo. A tisti, ki se opogumijo in preizkusijo kakšno vajo za rast v partnerskem odnosu ter pogovore usmerijo tudi na vprašanja, o katerih bolj redko spregovorijo, kmalu ugotovijo, da je bila to ena boljših odločitev v njihovem odnosu. Poleg tega so se odnosi in način sobivanja v zadnjih letih skladno s spreminjajočimi družbenimi okoliščinami precej spremenili in niso takšni kot smo jih navajeni v času našega odraščanja. Čas je, da se spremenimo tudi mi in zavestno vstopimo v odnose z najbližjimi.

6 vprašanj za pare, ki se veselijo skupne prihodnosti

  • V čem sta uživala skupaj, ko sta bila zaljubljena? Kaj od tega lahko vneseva v trenutno obdobje najinega odnosa?
  • Kaj vama obema prinaša veselje in navdušenje, ko sta skupaj? Za vsak letni čas razmislita o različnih načinih sprostitve, o stvareh in doživetjih, ki vama prinesejo navdušenje in zadovoljstvo ter o majhnih radostih, ki si jih privoščita.
  • Katere želje in skupne cilje sta do sedaj že uresničila in bi jih ponovila ali celo nadgradila?
  • Kaj vse želita doživeti v dvoje v roku petih let? Kako se vidita čez pet let?
  • Ob čem se res sprostita? Na kakšen način najlažje sprostita svoje telo? Na kakšen način bi lahko preproste načine sprostitve vključila v vajino vsakdanje življenje?
  • Če bi snemali film o vaju, kaj bi želela doživeti v najboljšem filmu tega leta? Vživita se v doživljanje filma in si pripovedujta o dogajanju.


Odgovori na zgornja vprašanja vama lahko služijo tudi kot osnova, na kateri postavita vajin skupni seznam želja za prihodnje. Na skupni seznam želja zapišeta, kaj si želita v določenem obdobju skupaj doživeti, kako želita negovati vajin odnos in katere so tiste majhne pozornosti, s katerimi ustvarjata več bližine na dnevni ravni. Več napotkov o skupnem seznamu želja te čaka v brezplačnem Kompasu vajinih užitkov in doživetij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja