Dostava in način plačila

Dostava

Spletna trgovina mojtrenutek.si izdelke dostavlja po Sloveniji. Kupec je seznanjen s stroškom plačila pred oddajo naročila. Strošek dostave krije kupec in je naveden tako v postopku naročanja kot tudi na računu. Kupec lahko v postopku naročanja izbere med dvema načinoma dostave naročila:

Osebni prevzem: Kupec lahko naročilo osebno prevzame v Ljubljani (Ljubljana vzhod, točen naslov prejmete naknadno). V primeru osebnega prevzema podjetje preko telefona ali elektronskega sporočila kontaktira kupca in se z njim dogovori glede točnega dneva in ure prevzema. Stroškov pošiljanja ter pakiranja in priprave pri osebnem prevzemu ni. V primeru da kupec naročilo prevzame osebno v Ljubljani, kupec plačilo poravna vnaprej s plačilom po predračunu (TRR). Plačilo z gotovino NI možno!

Poštna dostava: Naročene izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Naročeno blago bo dostavil pismonoša Pošte Slovenija na naslov, ki ga kupec navede ob oddaji naročila. Podjetje si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito. Po prejemu plačila na TRR podjetja bo podjetje izdelke pripravilo za odpremo.

Za nakupe v vrednosti do 30 eur in ob plačilu po predračunu znaša strošek dostave 2,8 eur in vključuje strošek dostave ter stroške pakiranja in priprave.
Za nakupe v vrednosti do 30 eur in ob plačilu po povzetju znaša strošek dostave 4 eur in vključuje strošek dostave (vključno s stroškom dodatne storitve za odkupnino) ter stroške pakiranja in priprave.

Za nakupe v vrednosti od 30 do 100 eur in ob plačilu po predračunu znaša strošek dostave 4,4 eur in vključuje strošek dostave ter stroške pakiranja in priprave.
Za nakupe v vrednosti od 30 do 100 eur in ob plačilu po povzetju znaša strošek dostave 5 eur in vključuje strošek dostave (vključno s stroškom dodatne storitve za odkupnino) ter stroške pakiranja in priprave.

V spletni blagajni se vam bo vrednost poštnine samodejno spremenila glede na vrednost izbranih izdelkov.

Za nakupe nad 100 eur je dostava brezplačna. V spletni blagajni se vam bo prikazala možnost »Brezplačna dostava«, ki jo pred oddajo naročila potrdite.

Naročene izdelke odpošljemo v najkrajšem možnem času, običajno v roku 2-5 delovnih dni. Podjetje se bo potrudilo, da naročene izdelke odpošlje predvidoma naslednji delovni dan po prejetem naročilu (ob izbrani možnosti plačila po povzetju) oz. po plačilu vidnem na računu TRR podjetja (ob izbrani možnosti plačila po predračunu). V kolikor bi prišlo do zamude pri dostavi, podjetje o tem obvesti kupca.

Način plačila

Z oddanim naročilom v spletni trgovini mojtrenutek.si se kupec zavezuje, da bo poravnal kupnino in poštnino. Kupec lahko izbira med tremi vrstami plačil, in sicer med plačilom po predračunu, plačilom po povzetju ali plačilo z gotovino.

Plačilo po predračunu (TRR): Podjetje ob oddanem naročilu po elektronski pošti pošlje kupcu vse podatke za kupnino in poštnino celotnega naročila. Kupec izvede neposredno bančno transakcijo preko svoje spletne banke ali z UPN nalogom ali preko položnice. Kupec izvede neposredno bančno transakcijo na tekoči račun, odprt pri Delavski hranilnici d.d., z naslednjimi podatki: Jan Tomšič s.p., Klemenova ulica 43a, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0765 1473 5281 017. Rok za plačilo je 5 delovnih dni po prejemu potrditve naročila na izbrano elektronsko pošto, kjer kupec prejme podatke za plačilo. Ko kupec poravna kupnino in poštnino, podjetje naročilo pošlje v nadaljnjo obdelavo ter ga v najkrajšem možnem času odpremi. V kolikor plačilo po predračunu ni poravnano v roku, opredeljenim v elektronskem sporočilu ob potrditvi naročila, podjetje smatra, da kupec odstopa od naročila.

Plačilo po povzetju: Podjetje ob oddanem naročilu pripravi in odpremi naročilo. Kupnino s poštnino plača kupec pismonoši ob prevzemu naročila (v primeru, da je poštnina brezplačna, kupec plača samo kupnino). Poleg tega Pošta Slovenije kupcu zaračuna še provizijo za opravljeno storitev transakcije plačila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. V primeru da na izbranem naslovu v času dostave ni nikogar, ki bi prevzel naročilo, bo kupec v nabiralniku prejel obvestilo, kjer bo navedeno mesto prevzema in rok za prevzem. V primeru da kupec pravočasno ne prevzame naročila, se pošiljka vrne pošiljatelju.

Plačilo z gotovino NI možno. V primeru da kupec naročilo prevzame osebno v Ljubljani, kupec plačilo poravna vnaprej s plačilom po predračunu (TRR), na ana@mojtrenutek.si pa pošlje potrdilo o plačilu, če je to potrebno zaradi hitrega prevzema naročila.