Igriv družinski izziv 2019

Si želiš v svoji družini več igrivosti in veselja? Kdaj ste se nazadnje vsi družinski člani igrali skupaj?

Prav poseben občutek sreče in veselja me prežame vsakič, ko se vsi skupaj povežemo v skupni igri. Saj smo pogosto vsi doma, a kaj, ko vsak počne nekaj drugega. Tudi ko se odpravimo na svež zrak, se hitro razpršimo naokoli vsak s svojo željo po gibanju, miru ali klepetom po telefonu. Rada sebe in druge spomnim na zavestno odločitev, da se povežemo vsi družinski člani z isto aktivnostjo. S tem namenom sem pripravila igriv družinski izziv – kot spodbuda, da si vzamemo več igrivega časa za družino.
Če začutiš, da lahko z izzivom vneseš v družinsko vzdušje več sproščenosti in igrivosti, se mi pridruži – zdaj ali kadarkoli kasneje. Naj te ideje za družinski izziv navdihnejo in ti prinesejo veselje.
Če čutiš preveliko breme, da moraš vsak dan izpolniti novo nalogo, si izziv pripravi tako, da bo tebi in tvoji družini najboljše. Morda razporediš vseh 9 aktivnosti čez ves december, morda jih uresničiš v 9 zaporednih dneh, morda izbereš le nekaj najbolj zanimivih ali najdeš rešitev, ki najbolje ustreza tebi.

Sprejmi družinski izziv in se s svojimi otroki poveži preko igre in trenutkov za sprostitev. Čakajo te zanimive ideje za vso družino in še tako enostaven je za pripravit! Najprej izpolni obrazec, preko katerega prejmeš igriv družinski izziv v svoj e-nabiralnik. Nato sprintaj tiste strani, kjer so narisani kvadratki z izzivi in krogci z živalicami. Oboje izrežeš, nato pa iz kvadratkov pripraviš prisrčne kuverte, ki jih zalepiš s krogcem. Dodatna navodila za uporabo so priložena.

9-dnevni družinski izziv spodbuja veselje in sproščenost v vsaki družini. Izziv te vabi, da si kot družina vzamete čas zase in še bolj povezani doživite predpraznično vzdušje (seveda lahko ideje uporabite tudi čez vse leto). Preproste naloge, ki jih uresničite v družinskem vzdušju, vas spomnijo, kako zelo so v življenju pomembni skupni prosti čas, igrivost in medsebojna povezanost. Z vsako uresničeno nalogo kot družina ustvarite nove skupne trenutke in čudovite spomine, ki se vtisnejo v srce vsakega člana.

Z 9-dnevnim izzivom bomo pričeli 2. decembra in zaključili 10. decembra. V tem obdobju te bom preko Facebook strani Moj trenutek spremljala z našimi družinskimi igrarijami, ti pa si izziv prilagodi čisto po svoje – uporabi ga takrat in na takšen način, da bo v tvojo družino prinesel največ veselja. Seveda ga lahko uporabiš tudi za adventni koledar, ki ga po želji dopolniš s svojimi idejami ali majhnimi darilci.

Zelo se veselim povratnih informacij:

  • kako ste pripravili kuvertice,
  • kje ste v svojem domu našli prostor za družinski izziv in
  • kako ste se počutili, ko ste se vsi skupaj igrali in sprostili na malo drugačen način.

Svoje vtise sporoči na ana@mojtrenutek.si ali preko zasebnega sporočila oz. s komentarjem na FB ali IG.

Za dostop do izziva se prosim prijavi

Igriv družinski izziv boš ob prijavi prejel/a na svoj elektronski naslov.