Zimske iskrice – Ustvarjalni komplet

27,50 

Družinske kartice z aktivnostmi so navdih in želja po bolj umirjenih, igrivih in povezanih družinskih trenutkih. Mošnjiček vsebuje komplet 55 kartic z izvirnimi idejami za družinsko druženje v jesensko in zimskem času. Na vsaki kartici je zapisana po ena aktivnost (naloga, izziv), ki jo v skupinskem duhu uresničijo vsi družinski člani. Primerne so za popestritev družinskih popoldanskih uric ali vikendov ter za pripravo družinskega adventnega koledarja.

Za družine, ki želijo ustvariti čudovit in hkrati preprost adventni koledar, sem pripravila ustvarjalni komplet, ki vključuje:

 • Komplet družinskih kartic Zimske iskrice,
 • komplet lesenih ščipalk s številkami od 1-24, ki je namenjen označevanju dni v adventnem času,
 • 6 metrov slovenske ekološke preje (na fotografiji so prikazane tri različne barve preje, pri tvojem naročilu bom naključno izbrala eno barvo) ter
 • dodaten bombažen mošnjiček, kamor lahko v okviru adventnega koledarja skrijete majhno presenečenje oz. darilo za družinske člane.

Nekaj idej za postavitev adventnega koledarja s priloženim materialom najdeš med fotografijami izdelka ter na Facebook strani Moj trenutek.

Opis

Družinske kartice z aktivnostmi so navdih in želja po bolj umirjenih, igrivih in povezanih družinskih trenutkih. Mošnjiček vsebuje komplet 55 kartic z izvirnimi idejami za družinsko druženje v jesensko in zimskem času. Na vsaki kartici je zapisana po ena aktivnost (naloga, izziv), ki jo v skupinskem duhu uresničijo vsi družinski člani. Primerne so za popestritev družinskih popoldanskih uric ali vikendov ter za pripravo družinskega adventnega koledarja.

Komplet kartic vsebuje zelo raznolike aktivnosti. Nekatere so tipično praznične in božične, nekatere so bolj čuječe in negujejo občutek povezanosti. Nekatere so bolj gibalne in igrive, nekaj aktivnosti je ustvarjalne narave. Komplet vsebuje tudi aktivnosti za skupni čas v naravi, za zabavosprostitev in pogovor. Aktivnosti vključujejo simboliko zimskega časaglasbo in plesobujanje spominov in pripovedovanje zgodb. Vsaka aktivnost ustvari novo mini družinsko doživetje.

Družinske kartice so neprecenljivo darilo za vsako družino, ker:

 • ustvarjajo priložnosti za več sproščenih trenutkov in več povezanosti med družinskimi člani,
 • spodbujajo preživljanje kvalitetnega časa v krogu družine,
 • omogočajo spoznavanje en drugega z različnih zornih kotov,
 • odpirajo pot do pogovora med starši in otroki,
 • vključujejo aktivnosti z različnih področij, vsaka družina pa izbere tiste, ki jim najbolj ustrezajo,
 • razvijajo pozitiven odnos do sebe in do drugih ter spoštljivo komunikacijo,
 • ob božičnih praznikih prinašajo globoko sporočilo nematerialne vrednosti,
 • negujejo občutek prazničnega pričakovanja in veselja v duhu hvaležnosti,
 • spodbujajo razvijanje domišljije in ročnih spretnosti,
 • ustvarjajo medsebojne trenutke radosti, ki se zapišejo v srce,
 • prinašajo čudovite spomine na skupna družinska praznovanja,
 • z njimi ob zaključku leta postaviš odličen temelj družinske povezanosti za prihajajoče leto,
 • ker je nekaj aktivnosti neposredno povezanih s praznovanjem božičnih praznikov, lahko s karticami na pripraviš družinski adventni koledar.

Družinski adventni koledar – vsako leto drugačen

Vsako leto znova lahko iz kartic na enostaven način pripraviš unikaten adventni koledar za vso družino. Posebnost kompleta kartic je široka možnost izbire, saj pri izbiri nalog za adventni koledar izbirate med 50 idejami za družinske aktivnosti. To vam omogoča, da adventni koledar pripraviš po meri vaše družine in ga povsem prilagodite glede na starost otrok, urnik in počutje družine. Poleg tega komplet omogoča dodatno svobodo ustvarjanja, saj lahko na priložene prazne kartice napišete tudi aktivnost po vašem predlogu.

Komplet kartic je zasnovan dolgoročno, saj lahko vsako leto z vedno drugačno izbiro aktivnosti ustvarite unikaten adventni koledar.

* * * * * * * * *

Zimske iskrice so čudovito darilo za vsako družino, saj nudijo igro, skupni čas in nova doživetja. Povabim vas, da vložite (vaš družinski) čas v igro in sproščene trenutke in krepite medsebojne odnose. Spremembe niso nujno opazne takoj. Dolgoročno pa se čarobnost povezanosti družinskih članov sešteva.

* * * * * * * * *

Dodatne informacije:
 Komplet vsebuje 50 kartic s predlaganimi aktivnostmi ter 5 praznih kartic za lastne predloge.
 Primerne so za otroke od 2 do 12 let, a z malo domišljije in pomoči lahko sodelujejo tudi mlajši otroci.
 Ilustracije so avtorsko delo Mateje Pivk.
 Grafično podobo celotnega izdelka je pripravila Anita Kompare.
 Kartice so tiskane v Sloveniji.
 Kartice so velike 9,5 x 9,5 cm, tiskane na 350 gramskem papirju.
 Mošnjički so narejeni iz organskega bombaža.
 Vrvica je narejena iz slovenske ekološke volne (Soven).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zimske iskrice – Ustvarjalni komplet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja