Posted on Leave a comment

Ubrana razmerja

Za ubrano partnersko razmerje ni dovolj, da zgolj zaspita drug ob drugem in trenutke preživljata ob gledanju televizije ali brskanju po družbenih omrežjih. Pasivni pristop, kjer shajata iz dneva v dan v ujetosti vsakdana, rahlja vezi ljubečih razmerij. Ubrana razmerja vključujejo prizadevanje obeh, tako moškega kot ženske, da skupaj ohranjata občutke privlačnosti in predanosti, ki se porajajo v obdobju zaljubljenosti.

En od načinov za bolj ubrana razmerja je, da v svoj urnik umestita načrtovane zmenke. V vsakem odnosu si posebno mesto zaslužijo tisti čisto pravi zmenki, ko odmislita dnevne skrbi in si privoščita skupni čas za vse, kar vaju povezuje in veseli. Zmenek je vsako srečanje v dvoje, ko v ospredje vajinega druženja postavita željo po sprostitvi in medsebojni naklonjenosti. Namenjeni so tako spoznavanju drug drugega kot veselju in skupni zabavi. Odvijajo se lahko tudi doma, saj je ključen namen – izražanje naklonjenosti en drugemu. Še posebej v zrelem partnerskem razmerju zmenek postane dogovorjen skupni čas, ko si kljub obveznostim partnerja vzameta čas zase.

Če sta par že dlje časa, se verjetno strinjata, da je vajin odnos dodobra ustaljen, preživljanje skupnega časa pa je morda postalo rutina. Po več letih skupne poti se dobro poznata, najverjetneje živita pod isto streho, morda imata ali pričakujeta tudi otroka. Dnevne obveznosti, vključno z delom, gospodinjstvom in družino ter morebitne skrbi, zapolnijo večino vajinega dneva ter pogosto izpodrinejo čas za skupne trenutke v sproščenem vzdušju. Spomini na zmenke in neobremenjene trenutke v dvoje že malce bledijo, a zagotovo si lahko oba še vedno pred oči prikličeta spomine, kaj vse sta skupaj že počela in doživela. Prav tako kot so vaju zmenki in skupno druženje povezovali na začetku vajine poti, so lahko redni zmenki v zrelem partnerstvu tisti, ki vzdržujejo povezan in srečen odnos.

Morda se sliši preveč preprosto, a redni zmenki resnično poživijo vsako razmerje ter poskrbijo, da odnos ne stagnira. Številne raziskave potrjujejo, da so tisti pari, ki si vzamejo čas za zmenke, manj pod stresom in se lažje spopadajo z vsakodnevnimi izzivi. Poleg tega zmenki v življenje prinesejo nova doživetja in zanimive izkušnje ter priložnosti za intimnost, užitek in veselje. Ob sproščenem vzdušju se večkrat iz srca nasmejeta, obujata prijetne spomine in s tem ustvarita prostor za intimne pogovore tudi o temah, o katerih doma redkeje spregovorita.

V knjigo za pare lahko zapišeta utrinke vajine razmerja, hkrati pa v njej najdeta veliko idej za redne zmenke, zanimive predloge za intimna doživetja in ljubeče razmerje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja