Posted on Leave a comment

Vodena meditacija za polnjenje energije od znotraj

Danes bom s teboj delila vizualizacijo z naslovom Polnjenje prazne posode ali keliha v tebi. Ideja vodene meditacije je, da začutiš sebe kot vir svojega počutja in svoje moči, iz katere črpaš energijo za svoje življenje: zase, za svoje bližnje, za delo in kariero, za dom, za prijatelje/ice, za (prostovoljno) pomoč in podporo drugim.

Tvoja medenica nosi vse notranje organe (ki ves čas delujejo zate) in jim daje oporo. Notranji organi skrbno in neprestano opravljajo vsak svojo funkcijo, in večinoma telo brez njih ne deluje (vsaj ne optimalno). Medenica zavzema samo jedro našega telesa in ima obliko posode. Vanjo se usede vse tisto, kar te prestraši, kar nočeš videti ali slišati, ker zamrzneš, ker te prizadene, ker te boli, kar se ti tako močno upira. Trebušni predel shranjuje vse naše neprijetne spomine in naše nepredelane bolečine. Na nek način je to en bolj ranljivih predelov (v resnici se ga le redko dotikamo) in zasluži se malo več naše pozornosti in negovanja. Tako kot na različne načine negujemo svoje fizično telo vsak dan, si pozornost zasluži tudi naša posoda, naš kelih, iz katerega dejansko črpamo energijo za življenje.

Z meditacijo boš najprej očistila svojo notranjo posodo. Očistiš jo lahko vsak dan znova, saj se vanjo dnevno odlaga stres. Nato pa jo boš napolnila z vsem tistim, kar si najbolj želiš zase na splošno ali v danem trenutku.

Zdaj ko imaš idejo, kako lahko napolniš samo sebe od znotraj, to lahko narediš mimogrede v svojih mislih. Nekajkrat poslušaj vizualizacijo nato pa po svojem občutku naredi to vajo kadarkoli v dnevu ali vsaj enkrat na teden. Dejansko lahko to narediš med tem ko nekaj čakaš ali med tuširanjem. Sama grem najraje v naravo, da še bolj začutim, kako me (na)polni tudi narava sama.

Za dostop do meditacije se prosim prijavi

Meditacijo boš ob prijavi prejel/a na svoj elektronski naslov.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja