Posted on Leave a comment

Z rednimi zmenki si privoščita več dragocenega časa za vaju

V vsakem odnosu si posebno mesto zaslužijo tisti čisto pravi zmenki, ko odmislita dnevne skrbi in si privoščita skupni čas za vse, kar vaju povezuje in veseli. Zmenek je vsako srečanje v dvoje, ko v ospredje vajinega druženja postavita željo po sprostitvi in medsebojni naklonjenosti. Namenjeni so tako spoznavanju drug drugega in času za intimnost kot veselju in zabavi.

Za top zmenek – zmenek, ki si ga bosta sigurno zapomnila za dolgo časa – potrebujeta dobro idejo ali izbrano lokacijo, novo doživetje ali posebno dogodivščino ter prostor in čas za intimne trenutke. Vsekakor naj vajin zmenek vključuje več različnih drobnih pozornosti, saj ravno ta majhna dejanja  ustvarijo tisto posebno vzdušje in prave pristne trenutke, ki štejejo največ.

1. Potrebujeta idejo?

Se kot par – ne glede na to koliko časa so skupaj – pogosto sprašujeta, kaj početi skupaj? Vsi smo navajeni na tiste klasične zmenke kot so večerja v dvoje, ogled filma v kinu ali doma, morda kakšen koncert ali predstava, sem in tja še kakšen sprehod, tisti bolj avanturistični pa v dvoje radi raziskujejo nove kraje in iščejo priložnosti za izlete. Veliko idej za zmenke in druženje v dvoje najdeta na spletu, a najbolj dragocene so tiste, ki vzniknejo v vaju. Morda se ob spodnjih vprašanjih spomnita kakšne nove ideje za vajin top zmenek:

  • V čem sta uživala skupaj, ko sta bila zaljubljena?
  • Kaj vama obema prinaša veselje in navdušenje, ko sta skupaj? Razmislita o užitkih za vsak letni čas posebej.
  • Katere želje in skupne cilje sta že uresničila in bi jih ponovila ali celo nadgradila?
    Kaj vse želita doživeti v dvoje v roku petih let?
  • Ob čem se res sprostita, kaj vama prinaša pravi užitek? So to športne aktivnost, crkljanje pozno v noč, skranje vročega čaja ali mešanje koktajlov na družabnem večeru s prijatelji?
  • Če bi snemali film o vaju, kaj bi želela doživeti v najboljšem filmu tega leta?

Na zabaven način lahko svoje osebne in vajine skupne želje še bolj natančno raziščeta tudi s Kompasom vajinih užitkov in doživetij. Namen Kompasa vajinih užitkov in doživetij je poiskati različne ideje za kvalitetno preživljanje skupnega časa, s poudarkom na tem, kaj si sploh želita početi v dvoje in katere aktivnosti vaju veselijo ter sproščajo. Vse ideje in navdihe – tiste, ki vaju pritegnejo na spletu, v filmih, pri prijateljih ali si jih izmislita sama – zbirajta na enem mestu, saj jih bosta tako imela vedno pri roki. Veliko izvirnih in zanimivih idej za zabavne in (p)osebne zmenke pa vaju čaka tudi v knjigi Ujeti trenutki.

2. Izberita lokacijo glede na namen druženja

»Kam pa greva?« je pogosto vprašanje parov, še posebej, če nimata kakšne pametne ideje za izhodišče. Ideja za zmenek običajno sovpada z lokacijo vajinega zmenka – torej ali najprej poiščeta idejo in njej prilagodita lokacijo ali obratno.
Če želita res top zmenek, poskrbita, da vama bo izbrana lokacija pisana na kožo. Lahko je to luksuzni kotiček v restavraciji ali romantična klopca s pogledom na zaliv ali sončni zahod. Izberita lokacijo, ki si jo že dolgo časa želita videti. Slovenija je polna čudovitih kotičkov, bolj in manj znanih. Slovenija ponuja obilje ponudb za doživetja v dvoje, raziščita in preizkusita jih.

Na hitro bi lahko razdelili lokacijo za zmenek na tri kategorije: zmenek doma, zmenek v naravi in zmenek v mestu. Vsaka od omenjenih lokacij ima svoje prednosti in slabosti.

  • Zmenek doma je lahko tudi kaj drugega kot gledanje serij in filmov. Pogosto pozabimo, da si lahko tudi doma pripravimo čudovito doživetje v dvoje: lahko igrata družabne igre ali katero od iger za zaljubljene pare, lahko si ustvarita romantično vzdušje kot v filmu in se prepustita masaži vajinih rok, lahko plešeta ob najljubši glasbi ali se naučita kakšne nove veščine preko You Tube kanala. Veliko idej za zmenke doma najdeš v knjigi za pare Ujeti trenutki.
  • V mestu imamo ponavadi obilo ponudb za razvedrilo in zabavo: kino, gledališče, bowling, lokal z družabnimi igrami, glasbene prireditve in koncerti, kulturni in drugi festivali, sekiromet in soba pobega. Veliko je tudi gostinske ponudbe in ponudbe klasičnih ter butičnih lokalov. Spomnita se, da vedno lahko kupita zabavne aktivnosti, ne moreta pa kupiti sreče in strasti med vama, zato naj bojo takšne aktivnost predvsem popestritev vajinega odnosa in ne vajina stalnica.
  • V naravi nam idej za raziskovanje in doživetij v dvoje nikoli ne zmanjka. Vsak letni čas ima svoje posebnosti, ki kar vabijo, da jih doživimo. 40 idej za zmenke glede na posamezni letni čas te čaka v knjigi Ujeti trenutki.

Osebno priporočilo: Če iščeta popoln odmik od vsakdanjega življenja in stresne službe, vaju bojo razvajali v osrčju pristne narave s čudovitim ambientom v Lavender Eco Hill Resort. Poleg luksuzno opremljenih apartmajev z občutkom domačnosti ponujajo še welness sprostitev in čudovito okolico za sprehode in športne aktivnosti. Poleti se lahko okopate v bazenu sredi travnika ali ob ognju v objemu opazujeta zvezdnato nebo.

3. Poskrbita za novo doživetje ali posebno dogodivščino

Življenje je preveč dragoceno, da bi vsak dan počeli iste stvari. Stara dobra rutina je tako ali tako vsak dan z vama, zato je vredno čim večkrat – vsaj sem in tja – kakšno stvar narediti vsaj malo drugače kot običajno. Nove aktivnosti, kakšna nova družabna igra, obisk delavnice ali tečaja z novo vsebino (na primer plesni tečaj ali tečaj masaže), morda povsem nova jed na vajinem jedilniku ali nov recept za vajin koktajl. Vsaka nova sprememba v preživljanju skupnega časa ustvari več priložnosti za nova doživetja in nove čudovite spomine. Naj redni zmenki postanejo vajina nova rutina, s katero si bosta privoščila več dragocenega časa za vaju!

Pomislita tudi na to, kako si izrazita naklonjenost – z objemi, poljubi, držanjem za roko, nagajivimi sporočili na telefonu ali kaj povsem drugega. Na zmenku, pa tudi doma v vsakdanjem življenju, lahko preizkusita kakšen nov način usvajanja in izražanja ljubezni. Morda si podarita več komplimentov, več nepričakovanih objemov ali kot presenečenje partnerja povabiš za nepričakovani zmenek.

4. Ustvarita prostor za intimnost

Kadar gresta na zmenek v mesto ali si izbereta aktivnost, kjer je poleg vaju še dosti drugih ljudi, ustvarita manj priložnosti za medsebojno bližino in intimno povezovanje. Pa vendar je en od glavnih namenov zmenka ravno več intimnosti med vama, zato ob izbiri ideje in lokacije pomislita tudi na to, ali bosta imela med ali po zmenku priložnost za crkljanje in skupne užitke.
Na primer, večerja v dvoje ali obisk koncerta sta sama po sebi lahko celo romantična, a ne vključujeta prav veliko priložnosti za poglobljene pogovore in strastne dotike.

5. Majhne pozornosti so ključ do uspeha

Z majhnimi pozornostmi ohranjata medsebojno privlačnost ter en drugemu na različne načine sporočata, da sta si všeč in da da se imata rada. Marsikdo rad sliši kompliment ali prejme mini darilo. Z nežno pozornostjo lahko umakneš pramen las z njenih lic ali obrišeš hrano z njegovih ust. Morda se tvoj partner razveseli povabila na sprehod ali masažo v dvoje. Nežni in mimobežni dotiki ustvarijo medsebojno povezanost in željo po biti en z drugim. Romantično vzdušje ustvari ambient, ob katerem se lažje sprostita in pozabita na dnevne obveznosti in skrbi. Razvedrila in spoznavna vprašanja o vaju ter  kakšen vic pa poskrbijo za zabavo in smeh. Takšne majhne pozornosti vedno očarajo in razveselijo oba.
Več o dragocenem učinku majhnih pozornosti v partnerskem odnosu ti zaupam v FB skupini 33 razlogov za ljubezen, kjer te čakajo ideje za zmenke in izzive v dvoje. Vabljen/a, da se nam pridružiš!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja