Posted on Leave a comment

Znak neskončnosti kot simbol za pretočnost življenja

V prispevku “Risanje osmic spodbuja pretočnost življenja” sem opisala grafološki pomen osmic, ki jih lahko zaznamo v marsikateri pisavi. Risanje osmic in s tem moč simbola neskončnosti pa lahko v svoje življenje povabimo tudi na druge načine, zato s teboj delim nekaj idej za praktično uporabo simbola neskončnosti v vsakdanjem življenju. Možnosti za uporabo pa so tako raznolike kolikor si jih lahko izmisli tvoja domišljija.

Spodbujanje pretočnosti preko plesa in hoje

S plesom ali hojo lahko na dokaj preprost način, tako rekoč mimogrede in vsak dan znova, ustvarjam številne gibe osmic. Pri praksi joge plesa (shakti dance) je med vajami prisotno kar nekaj gibanja v obliki osmic. Te vaje so me spodbudile, da tudi v vsakdanjem življenju osmice vpeljem v svoje gibanje: osmice rišem po zraku z gibanjem rok, nog, ramen oz. celim trupom, koleni, medenico, če komu ustreza tudi z gibanjem vratu. Pri katerem koli plesu, še posebej ko gre za prosti ples, v svoje gibanje vnesem več osmic in z zavestnim gibanjem v svojem telesu ustvarjam harmonijo.

Drug način, ki hkrati spodbuja še žensko hojo, je hoja z gibanjem medenice. Sama med hojo medenico zibam v obliki ležeče osmice nazaj, drugi pogosti načini so še gibanje ležeče osmice naprej ali kroženje medenice nazaj. Morda kdo najde še kakšen povsem svoj način za elegantno gibanje medenice med vsakodnevno hojo. Gibanje medenice v obliki osmice (ali kakršnokoli kroženje medenice) ne le vpliva na bolj elegantno (žensko) hojo, ampak tudi masira notranje organe v medeničnem predelu, telo napaja z občutkom umirjenosti (deluje antistresno) ter spodbuja izražanje ženske moči, saj se v predelu medenice skriva maternica, ki predstavlja sedež ženske moči in modrosti, sedež ustvarjalnosti in intuitivnosti. Medenico povezujemo z radostjo, užitki in strastjo do življenja. Poleg tega je izvor življenja, gibanja, plesa. Če naše gibanje ves čas ustvarja nove nevronske povezave (kar vidimo tudi na področju fizioterapije, ko s pogostim ponavljanjem vaj krepimo in obnovimo gibčnost poškodovanega predela telesa), potem si upam trditi, da tudi elegantno, ritmično, krožno gibanje medenice vpliva na telesne in psihične spremembe posameznika. Na boljše seveda, z več smeha in igrivosti.

Uravnotežen razvoj posameznika

Po spletu okoliščin sem se naučila MNRI taktilno integracijo, ki z uporabo nevro-taktilnih tehnik stimulira različne kožne receptorje ter izredno vpliva na čustveno in vedenjsko regulacijo ter celostno zorenje in razvoj posameznika, vključno z zdravim motoričnim, komunikacijskim in kognitivnim razvojem. Taktilna integracija spodbuja možgansko deblo, sprošča obrambne reflekse, zmanjšuje stres, povečuje zavedanje telesa, sprošča čustvene preobremenitve ter celotnemu sistemu omogoči občutek varnosti in zaupanja. Taktilna integracija in Brain Gym spodbujata integracijo leve in desne polovice možganov, kar v telesu ustvarja harmonijo uma, telesa in duha.

Zanimivo je, da taktilna integracija v svojem procesu vključuje tudi »risanje« osmic po telesu, in sicer na rokah, nogah, prsnem košu, vratu, ledvenem predelu, med lopaticami, na hrbtu ter ob gibanju nog in medenice. To znanje in pozitivni učinki taktilne integracije pri ožjih družinskih članih me je spodbudilo, da v svoje življenje vnesem še več osmic. Če te znanje taktilne integracije ne privlači, lahko risanje osmic na povsem svoj način vključiš v masažo tvojih najbližjih oseb.

Znak neskončnosti lahko rišeš tudi med levo in desno možgansko poloblo, s čimer povezuješ logično levo stran s čustveno, desno stranjo (uporabo tudi, kadar v glavi čutiš zmedo številnih misli). Ali pri vajah za oči vključiš risanje osmic z očmi. Kakršnekoli vaje z očmi krepijo očesne mišice, zakaj ne bi k vajam dodal/a tudi risanje osmic.

Harmonično povezovanje med ljudmi in znotraj sebe

Znak neskončnosti povezuje dva (nasprotujoča) pola in ustvarja harmonijo. Morda nekomu zveni ezoterično, a vsak ima svojo pot, zato za tiste bolj odprte in želje raziskovanja dodajam še nekaj miselnih vaj za prebuditev notranjega duha. Znak neskončnosti pogosto uporabljam v meditaciji ter ob povezovanju z ljudmi. V kolikor se želim povezati z določeno osebo, med seboj in dotično osebo v mislih vizualiziram osmice (lahko tudi na daljavo), pri čemer barvo linije določim sproti. Še posebej je risanje osmic med ljudmi uporabno, ko se razjezim ali razburim.

Poleg tega si želim tudi večjo pretočnost in povezanost srca in maternice, ki na simbolni ravni ponazarjata notranjega moškega in notranjo žensko. Harmonično pretočnost spodbujam z risanjem osmic v mislih med tema dvema organoma ter krepim ljubezen do sebe (srce) in samospoštovanje (maternica). Simbol neskončnosti lahko pomaga tudi pri zdravljenju. Z vizualizacijo lahko rišeš simbol neskončnosti kjerkoli na telesu, kjer tvoje telo potrebuje ravnotežje.

Nekatere mudre vključujejo risanje osmic z očmi po zraku Ponavljanje te mudre vpliva na lahkotno iskanje rešitev in elegantno soočenje z ovirami. Risanje osmic sprošča napetosti, zmanjšuje vznemirjenje ter prinaša umirjenost.

Razumevajoč, sočuten odnos med moškim in žensko

Simbol neskončnosti je pogosto vgraviran na poročnih prstanih in predstavlja harmonizirano povezanost med moškim in žensko ter promovira ljubeč in miren partnerski odnos. S svojo močjo lahko pomaga pri razreševanju problematičnih odnosih, saj te nauči razumeti, kako se lahko na videz nezdružljiva nasprotja ponovno povežejo in združijo. Znak neskončnosti na levi strani simbolizira žensko naravo, na desni strani pa moško naravo. Tudi tu lahko za zbliževanje in povečevanje intimnosti uporabiš risanje osmic med sabo in partnerjem, pri čemer na levo stran postaviš žensko in na desno stran moško osebo (lahko si vizualno predstavljaš vsako osebo posebej, lahko v vsak krog napišeš imeni).

Ko si želiš več lahkotnosti in pretočnosti

Ko si želiš več lahkotnosti in pretočnosti v življenju, se spomni na brezmejne razsežnosti simbola neskončnosti. Povsem preprost simbol , ki ga z malo vaje in vztrajnosti lahko tudi ti vpelješ v svoje vsakdanje življenje, te podpira pri miselnih izzivih in ustvarjalnem izražanju na vseh ravneh. Z risanjem osmic ustvarjaš harmonijo znotraj samega sebe ter vplivaš na bolj razumevajoč odnos s svojim partnerjem in z najbližjimi. Zgornji primeri, na kakšen način vse lahko uporabljaš ∞,  naj ti služijo kot odskočna deska za lastno raziskovanje in motivacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja